Backbeat-serie: slechte audiokwaliteit bij gebruik met pc

000022546

Question

Ik ervaar een lagere audiokwaliteit in mijn BackBeat-headset wanneer deze is aangesloten op de interne Bluetooth-adapter van mijn pc. Waarom gebeurt dit?

Answer

Sommige headsets opgenomen in de Backbeat-serie:
  • Backbeat FIT
  • Backbeat 100-serie
  • Backbeat FIT 300
  • Backbeat FIT 500
  • Backbeat GO 600-serie
  • Backbeat Pro 2
  • Backbeat Pro
Wanneer u een Backbeat-serie headset koppelt, rechtstreeks op een pc en de headset instelt als het standaard audioapparaat voor afspelen en opnemen, gebruikt deze het A2DP-profiel voor een optimale geluidskwaliteit. Als de microfoon op de BackBeat PRO wordt gebruikt, schakelt de headset over naar het gebruik van het HSP Bluetooth-profiel en neemt de audiokwaliteit op de headset dienovereenkomstig af. Vanaf dit punt is alle audio van lagere kwaliteit totdat de microfoon niet meer wordt gebruikt, waarna hij terugkeert naar de A2DP-kwaliteit.